news-bg

Новости

Проект:
ВЕЧЕРИ НА ЖЕНСКИ ПРАВА 2018

Документарен филм „Еднакви“

 

Со документарниот филм „Еднакви“ ја одбележуваме 110 годишнината од борбата за родова еманципација на нашите борки Роза Плавева и Наќие Бајрам. Овој филм е во режија на Владимир Митревски, а во продукција на Институтот за човекови права и Сектор Филм.