news-bg

Новости

Проект:

Mеѓународниот ден за борба против корупцијата 2022

На Mеѓународниот ден за борба против корупцијата, ние, граѓанските организации упатуваме порака дека главен приоритет за нашето општество се демократијата, владеењето на правото и борбата против корупцијата. Политичките ветувања, без сериозна заложба, значат само демагогија која не оди во прилог на подобрување на животот и стандардот на граѓаните. Пропуштеното време не може да се надомести и граѓаните губат верба во државата, поради што се почесто носат одлука својата иднина да ја градат и даноците да ги плаќаат во друга земја.  
Соопштението во целост можете да го прочитате на следниов линк:
 
Соопштение МК ЛИНК
 

Press Release EN LINK